• Tilbake til startsiden

Skisporet og løypetrase

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/artikkelbilder/Trollski-løype.jpg'
There was a problem loading image 'images/artikkelbilder/Trollski-løype.jpg'

120 kilometer lite

Trollski-løypeOver ser du løypa for 120 kilometeren om Hornsjøen. Før du kommer så langt går løpet langs Troll-løypa fra Venbabygdsfjellet til Sjusjøen i 850 til 1050 meters høyde. De første 25 km går i åpent fjellterreng frem til Øksendalen.

De neste 25 kilometrene går i bjørkeskog over myrer og fjellvidder frem til Gopollen. Her er start for de som går 45 kilometeren. Fra Gopolen går løypa i variert fjellskogsterreng forbi seteranlegg over slake åser og lange myrer i 30 km. De siste kilometerene går i  jevn stigningen opp mot Pellestova. Her er det start for 13 kilometeren med tur, trim og familieklasse.

Fra Pellestova går løypa ned til Reinsvatnet og følger det noen kilometer før det er et par stigninger innenfor Nordseter med avsluttende nedoverkjøringen til birkebeinerløypa og målgangen på Sjusjøen Langrennsarena.

120 kilometeren følger 95 kilometeren forbi Pellestova ned til Reinsvatnet, men tar til venstre før vannet, fortsetter i lett stigning til Ytre Reina før nedkjøring til Hornsjø. Derfra er det stigning frem til matstasjon på Sjøseterkrysset. Herfra fortsetter løypa ned til hovedtrasseen og du følger den videre tilmatstasjonen på Pellestova og mot målet på Sjusjøen. 

Troll-løypa prepareres jevnlig fra 1. februar og merkes i forkant av rennet. Her er noen linker til skisporet.no der du kan finne trolløypa på kartet og følge det frem til mål og finne statusen på løypekjøringen

Starten på Ringebufjellet  http://www.skisporet.no/oppland/ringebuostfjellmasaplassen/893
Øyerfjellet: 
 http://www.skisporet.no/oppland/oyerturskiloyper/4434

Nordseter og Sjusjøen:
 http://www.skisporet.no/oppland/nordseter/2997

Fra Øyerfjellet og frem til Sjusjøen prepareres løypa jevnlig hele sesongen. 

 

God tur!

 

Last ned løypeprofil: pdfTrollskiprofil_ny2008.pdf260.63 KB